Sieraden zijn helaas geen zomervriendelijke accessoires. Zomerse elementen zoals fel zonlicht, zonnebrand, chloor, zout zeewater, zweet en parfums hebben de neiging om je sieraden te beschadigen, te breken of de glans aan te tasten. Maar met een beetje extra zorg kun je overwegen om je sieraden toch in elk seizoen te dragen, zelfs in de zomer!

Om Ryane Delka, voorheen van het sieradenmerk Silpada, te citeren: “De chemicaliën in zonnebrandcrème en het zoutgehalte van zweet lijken erg op zwembad- en oceaanwater en versnellen de snelheid van aanslag en corrosie. Zand kan als een schuurmiddel voor metaal, leer en stenen werken, terwijl blootstelling aan de zon componenten kan doen vervagen, kleefstoffen kan verzachten en het metaal kan verkleuren. 

Onze tips:

 • Draag geen sieraden in met chloor verrijkt zwembad of oceaanzout water
  Het chloor in het zwembad en het zoute water in de oceaan kunnen je metalen sieraden beschadigen en laten verkleuren. Het zal de afwerking aantasten en de glans van edelstenen doen afnemen.
 • Voorkom blootstelling aan (fel) zonlicht
  Veel edelstenen, waaronder kunziet en amethist, zijn niet zonvriendelijk omdat ze gevoelig zijn voor UV-stralen. Te veel blootstelling aan zon kan de kleur van deze edelstenen onomkeerbaar veranderen. Het verwijderen van je sieraden is de veiligste stap. Maar als je ze hebt gedragen, is het verstandiger om een Hagerty Jewel Clean te gebruiken.
 • Vermijd contact met zand
  Als je aan het zwembad ligt, in de zon speelt of tuiniert, doe dan je ringen af, want ze kunnen vol zandstof en vuil lopen. Deze kleine deeltjes kunnen krassen maken op metalen en zachtere edelstenen.
 • Voorkom contact met zonnebrandcrème (of olie)
  Dit soort producten zijn vaak chemisch bereid en laten doorgaans een vettige film of laag achter op sieraden en edelstenen die het oppervlak van het edelmetaal beschadigen. Vermijd daarom contact tussen sieraden en deze producten en zorg dat je je halsstukken, armbanden, enz. afdoet terwijl je zonnebrandcrème aanbrengt. Mocht je je sieraden toch hebben gedragen tijdens het gebruik van deze producten dan kan je ze eenvoudig reinigen met Hagerty Silver Clean om de chemische laag weer te verwijderen.

Tips van juweliers:
1. Gebruik geschikte reinigings- en onderhoudsproducten die speciaal zijn samengesteld voor elk type metaal of steen. HAGERTY biedt een uitgebreid assortiment aan reinigingsproducten voor elk type edelmetaal en edelsteen.
2. Zorg er bij het opbergen van je sieraden voor dat je ze in een gevoerde sieradenhoes of een doos met verdelers doet, zodat je sieraden niet tegen elkaar aan botsen en krassen krijgen.
3. Om je kostbare sieraden professioneel te laten reinigen, maak je na het zomerseizoen een afspraak met een gerenommeerde juwelier die je items de beste schoonmaakbeurt kan geven om hun glans en sprankeling te behouden.
4. Zorg ervoor dat je je kostbare edelstenen thuis laat tijdens buitenfeesten bij het zwembad.
5. Investeer tijd om je sieraden schoon en veilig te houden, zodat ze jarenlang glanzend blijven!

Contactgegevens

070-3292137

orders@thermopreen.nl

 

Klantenservice

Nieuwsbrief